10 rrugët më të rrezikshme për t’u përshkuar në botë

10 rrugët më të rrezikshme për t’u përshkuar në botë

Udhëtimet me makinë janë një mënyrë e shkëlqyer për të cepat e botës, por ato gjithashtu përbëjnë rrezik, për shkak të infrastrukturës së vështirë që mund të haset përgjatë rrugës.

Në të vërtetë, disa rrugë janë mjaft të rrezikshme, sa që bëni mirë t’i fshini për t’i kaluar nga planifikimi i udhëtimit. Bëhet fjalë për rrugë të cilat paraqesin terrene dhe infrastrukturë mjaft të vështirë, transmeton lajmi.net.

Shumë prej tyre i përkasin terreneve malore, ku e vetmja rrugë ekzistuese është një shteg i ngushtë, në të cilin kalojnë makinat, së bashku me këmbësorët.

Më poshtë do gjeni dhjetë prej rrugëve më të rrezikshme në Tokë.

Rruga e Oqeanit Atlantik, Norvegji

The Strada delle 52 Gallerie, Itali

Rruga e Himalajeve, Nepal

Autostrada ‘James Dalton’, Alaskë

Rruga Jugore Jungas, Bolivi

Rruga Taroko, Tajvan

Rruga me tunel Guoliang, Kinë

Rruga në Kanionin Skipper, Zelandë e Re

Fairy Meadows, Pakistan

Luxor-al-Hurghada, Egjipt

/Lajmi.net/

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *