Fakulteti Ekonomik i Barcelonës ofron mundësi për bursa të pjesëshme dhe të plota, duke u bazuar në meritën dhe arritjet akademike. Këto bursa janë të hapura për studentë ndërkombëtar, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet master në një nga tre degët: Ekonomi dhe Financa, Analiza ekonomike të specializuara, ose Shkenca e të dhënave. Qëllimi themelor i këtij Uiversiteti është trajnimi i gjeneratës së re të ekonomistëve dhe shkenctarëve të të dhënave, duke ju ofruar programe të përmasave botërore.

 

Aplikatët duhet ti plotësojnë këto kushte:

 • Një diplomë të nivelit bachelor (minimumi prej 180 ECTS kredive është i nevojshëm) nga një univerzzitet i akredituar
 • Një aplikant do të posdeoj një Diplomë Univerzitare për Ekonomi, Financa, Inxhinjeri, Matematikë, Statistikë ose Administrim Biznesi.

Ndihma financiare e cila është e disponueshme për studentët përfshin:

 • Bursa të tërësishme
 • Kompenzime për 100%, 75%, 50% dhe 25% të participimeve;
 • Asistim përgjat mësimit.

 

Si të aplikoni?

Të gjithë aplikantët do të konsiderohen me automatizëm për të fituar ndihmën financiare, pasi të dërgojnë aplikimin e kompletuar për programin master! Dokumentet e nevojshme janë:

 • Transkripta e studimeve deridiplomike
 • Diploma deridiplomike
 • Curriculum vitae (CV)
 • Letër motivimi
 • Rezultatet e testimit GRE: kodi i institucionit te BGSE për testimin GRE është: 2531;
 • Dëshmi të njohjes së gjuhës angleze: Certifikatat të cilat njihen përshijnë: IELTS (6,5), TOEFL (90) dhe Cambridge Exams (Proficiency A-C; Advance A-C; First A).

 

 

Për më tepër informata ju lutemi vizitoni faqen zyrtare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *