Studim: iPad indihmon fëmijët në zhvillimin e aftësive

Matematika, anglishtja dhe aftësitë e komunikimit përfitohen nga fëmijët, nëse përdorin iPad në shkollë në mënyrë të rregullt.

Kjo është një nga gjetjet e një studimi të këtij lloji i kryer në Irlandën e Veriut.

Studimi, Mobile Devices in Early Learning, u krye për dy vjet dhe përfshiu 650 nxënës në pesë shkolla fillore të Belfastit dhe pesë kopshte.

Shkollat ku u krye studimi ishin në disa nga zonat më të deprivuara të qytetit.

Ata u plotësuan me iPad për kopshtet, klasën e parë, klasën e dytë dhe klasën e tretë.

Studiuesit e Stranmillis University College kanë asistuar më pas se si nxënësit, prindërit, drejtorët dhe mësuesit i përdornin për dy vjet.

Fakte të tjera që sjell studimi janë:
se futja e teknologjisë digjitale ka pasur një ndikim pozitiv në zhvillimin e njohjes së shkronjave dhe numrave tek fëmijët.

Ndryshe nga pritjet, drejtorët dhe mësuesit raportuan se përdorim i iPad në klasë ka rritur aftësitë komunikuese të fëmijëve.

Fëmijët duke e parë pajisjen si lojë ishin më të motivuar, më entuziastë dhe më të shkathët.

Djemtë ishin më entuziastë kur përdornin teknologjinë digjitale, veçanërisht në pjesën e punëve me shkrim.

iPads ndihmon fëmijët e vegjël të jenë më të motivuar dhe më të shkathët në klasë, thotë doktoresha Colette Gray, një nga autoret e studimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *