Studim: Udhëtimet me taksi të verdhë, më të sigurta

Një studim i ri i disa hulumtuesve nga Universiteti Kombëtar i Singaporit, ka gjetur një lidhje eksplicite mes ngjyrës së taksive dhe shkallës së aksidenteve.

Analizat e detajuara të bëra për 36 muaj rreth taksive, vozitësve dhe të dhënave të aksidenteve, në mes taksive të verdhë dhe të kaltër, tregojnë se të ata me ngjyrë të verdhë janë më pak të aksidentuar.

Arsye e kësaj është ngjyra e dallueshme e tyre.

Vozitësit e kanë më të lehtë që tu shmangen përplasjeve nëse makina është me ngjyrë më të vërejtshme.

Andaj hulumtimi ka nxjerr që përdorimi i taksive me ngjyrë të verdhë ulë aksidentet si dhe humbjen e jetëve në trafik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *