Qyteti i librit : 200 banorë, 12 librari

Nëse jeni duke kërkuar për parajsën e të apasionuarve pas librit, mendojmë se e kemi gjetur atë!

Nëse udhëtoni 2 orë në veri – perëndim të Madridit, ju do ta gjeni Urueña – një qytet i vogël mbrapa mureve të kështjellës mesjetare në Spanjë. Në vitin 2007, Urueña vendosi të bëhet “Villa del Libro” (qyteti i librit) dhe më këtë i’u bashkua Organizatës Ndërkombëtare së Qyeteteve të Librit, shkruan Gazeta Observer.

Pavarësisht numrin të vockël të banorëve – i gjithë qyteti i ka vetëm 200 banorë – aty gjenden 12 librari! Kjo e bënë qytetin e Urueñas një vend të vogël ideal për të gjitha dashamirët e leximit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *