Twitter, rrjeti social që po i parashikon trazirat

Twitter, rrjeti social që po i parashikon trazirat

Twitter po quhet si rrjeti social që po parashikon trazira më shpejt se edhe policia. Në një hulumtim të Universitetit të Kardifit thuhet se Twitter është bërë një rrugë paralajmëruese e trazirave.

Studiuesit thonë se kjo po bëhet në simbole, frekuenca të tëitteve, në kohën e postimeve në Twitter si në në mënyrën e interpretimeve.

Qindra paralajmërimë të trazirave dhe ngjarjeve të dhunshme thuhet të jenë bërë nëpërmjet hashtagut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *