Disa video që mund t’ju mësojnë gjëra të vyera

Disa video që mund t’ju mësojnë gjëra të vyera

[ad_1]

TED, e cila është shkurtimi për “Teknologjinë, Argëtimin, Dizajnin” është një organizatë mediatike e cila vendos bisedimet falas online. Këto bisedime kanë ide të reja për njerëzit që të kuptojnë dhe të mësojnë. Ju shpesh mund të gjeni disa biseda virale të TED-it, ndërsa shfletoni internetin ose duke përdorur mediat sociale, së shpejti do të gjeni veten duke u thithur në idenë hipnotike që biseda po përpiqet të portretizojë.

12. Format e gjuhës së trupin nga AMY CUDDY:
Ky diskutim i TED është shumë unik dhe, në një farë mënyre, shumë i thellë, sepse e detyron një person të adresojë vetveten e vërtetë. Është gjithashtu mjaft e mahnitshme sepse na mëson një hile të jetës. Po! Ky fakt ju mëson se si të shtireni që besoni diçka. Çfarë? Besim i rremë? Si mund të besosh? Epo, kontrolloni bisedën këtu dhe zbuloni veten.

11. Si e inspirojnë lidërit e rinj veprimin nga SIMON SINEK:

Një bisedë relativisht e vjetër TED, por me një mesazh tepër të fuqishëm. Ky diskutim do t’ju mësojë se si të jeni udhëheqës duke ju mësuar disa koncepte themelore. Ajo nënvizon parimet themelore të shumë udhëheqësve të njohur botërorë dhe ju përcjell ato, duke ju mundësuar t’i përdorni ato në mënyrë që të rriteni në nivelin e tyre. Videon e gjeni këtu.

10. Një gjeni muzike nga USMAN RIAZ (TED TALKS):

Dikush mund të mendojë oh! Ky është një nga ato bisedime ku ata luajnë muzikë dhe hyjnë në rrjedhën e tërë seancës, por nuk është kështu. Kjo bisedë e TED hap një portë për diçka më të madhe; Një revolucion arsimor. Ky diskutim është nga një djalë i ri i talentuar pakistanez i cili donte të mësonte stile të ndryshme muzikore, por nuk mund të gjente askënd që mund ta mësonte, sepse nuk ka shumë instruktorë muzikor në një vend si Pakistani. Videon e gjeni këtu.

“Vendosa të bëj YouTube mësuesin tim” -Usman Riaz

Kështu që ai vendosi të bëjë YouTube mësuesin e tij dhe të mësojë nga atje. Në këtë bisedë TED do të mësoni se sa YouTube mund t’ju mësojë.

9. A e vrasin shkollat kreativitetin? Nga SIR KEN ROBINSON:
Kjo bisedë e TED ka një profesor që qëndron në një fazë dhe flet kundër sistemit arsimor. A është  e bukur?
Sa i guximshëm, siç mund të duket, kjo bisedë është në të vërtetë mjaft qesharake. Sir Ken Robinson flet për mënyrën se si ne po vrasim kreativitetin brenda mendjeve të fëmijëve dhe t’i kthejmë ato në makina që kurrë nuk bëjnë gabime.

 

Klikoni këtu për të parë videon.

8. Pse lexoj një libër në ditë (dhe përse duhet të kesh shumë): Ligji i 33% nga TAI LOPEZ:

Kjo bisedë ] renditet në listë, sepse u mëson njerëzve se si të lexojnë një libër brenda 3 ditësh.  Shikoni bisedën vetë këtu për më tepër.

7. Lufta e të vërtetës nga GRAHAM HANCOCK (BANNED TED TALK):

Ju e dini që një bisedë TED është interesante kur ajo ndalohet! Po, kjo bisedë e TED ishte e ndaluar për të qenë shumë e diskutueshme.

“Nëna Ayahuasca më mori drejt ferrit” -GRAHAM HANCOCK

Biseda është dhënë nga shkrimtari dhe gazetari britanik që ndan një nga përvojat e jetës së tij me njerëzit. Është e mbushur me një histori të thellë se si jeta e tij ndryshoi nga një drogë që u ekspozua gjatë udhëtimit. Tinguj të drejtë drithërues? Është padyshim e vlefshme! Videon e gjeni këtu.

6. Mendime mbi njerëzimin, famën dhe dashurinë nga SHAH RUKH KHAN:

Ky është një bisedë e TED nga yllin i të gjitha kohërave, Shah Rukh Khan. Ai shkon në zemrat e njerëzve, duke ju mësuar një mësim të vlefshëm. Një mësim mbi dashurinë dhe si e kemi humbur atë në botën e medias sociale dhe në internet.

Klikoni këtu për videon.

Burimi i informacionit 12 Ted Talks that Are Worth More than a College Degree

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *