Apple fiksohet në motorët e kërkimit, shpiket W3C

Apple cdo ditë e më shumë po përfshihet në realitetin virtual të shtuar. TechSot.al thotë se kompania e Cupertinos ka ndërfutur W3C-në, grupin e punës që merret me realitetin virtual tek motorët e kërkimit të Home si Safari, Mozilla, Edge e Chrome.

Sipas burime të TechSot.al, tre anëtarë të Apple VR janë tashmë zyrtarisht në grupin e punës. Ata janë Brandel Zachermuk, David Singer e Dean Jackson.

Kompania e udhëhequr nga Tim Cook, në konferencën e fundit para zhvilluesve , që u mbajt në qershor prezantoi edhe platformën e re ARKiT. Kyi  fundit është sistemi i realitetit të shtuar që do të zbarkojë në versionet e ardhshëm iOS, sistemit operativ të iPhone dhe iPad.

Synimi shkruan TechSot.al, është afrimi i teknologjisë tek të gjithë. Në të njëjtën linjë, Molla ka dhënë prova të asaj cfarë është në gjendje të bëjë në kombinim me aparatët, lojërat në qendër të interaksionit të ri./TechSot.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *