Ushqimet që duhen shmangur pas orës 19:00

Çdo njeri duhet të hajë shujtën e fundit të paktën tri-katër orë para se të flejë. Ekspertët shëndetësor gjithmonë ua këshillojnë këtë gjë njerëzve sepse, sipas tyre, kjo e redukton rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe çrregullimet tjera shëndetësore.

Sidoqoftë, kjo nuk mbetet më vetëm këshillë, sepse një hulumtim i ri sapo e ka verifikuar këtë gjë. Hulumtimi turk me 700 të rritur tregon se njerëzit që hanë pas orës 19:00 kanë rritje drastike të shtypjes së gjakut, gjë që i bën ata më të prirur për shumë sëmundje të ndryshme, transmeton Telegrafi.

Studiuesit besojnë se kjo ndodh për shkak se ngrënia e liron një sërë hormonesh të stresit kur trupi duhet të relaksohet.

Ditëve të sotme shumë njerëz e harrojnë faktin se koha kur hanë bukë është po aq e rëndësishme se ajo çka hanë. Momentin e parë që ndihen pak të uritur, ata mendojnë vetëm për ushqim. Ushqimi është kthyer në shpërblim, në zbutës stresi ose diçka tjetër që nuk ka të bëjë me urinë.

Kjo zakonisht ndodh me punëtorët të cilët me padurim presin të hanë dhe pinë diçka pas një dite të lodhshme në punë.

Sidoqoftë, nëse i përkitni kategorisë së lartpërmendur të njerëzve, është koha të dini se ka pije dhe ushqime të caktuara – të cilat nëse konsumohen pas orës 19:00 – mund të shkaktojnë shtimin e peshës dhe sëmundjet e zemrës.

– Kafeina

– Alkooli

– Mishi i kuq

– Ushqimet me përqindje të lartë të yndyrës

– Ushqimet me përqindje të lartë të sheqerit/Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *