6 mënyra që na vijnë në ndihmë kur nuk kemi gjum

Shumë pak prej nesh e zë gjumi sapo shtrihet në krevat. Fatmirësisht janë disa ushtrime që na ndihmojnë që të qetësoni sistemin tuaj nervor, të lehtësoni stresin dhe të relaksoheni në sekonda.
Bright Side na sjell 6 pozicione të yoga-s që do të ndihmojnë që të flemë si fëmijë.

1.Këmbët lart në mur
Si ta bëni: Shtrihuni përballë murit dhe vendosni një jastëk nën belin tuaj. Ngrini këmbët në mënyrë që këmbët tuaja dhe gjunjët të jenë në të njëjtën linjë, dhe duart tuaja qëndrojnë përgjatë trupit tuaj. Qëndroni në këtë pozicion për 2 minuta. Pastaj përkulni gjunjët dhe shtrihuni të flini.


2.Të kthyer me stomak
Shtrihuni në një jastëk me barkun dhe bllokoni gishtat prapa krahëve. Merrni frymë thellë, përkulni shpinën dhe këmbët, dhe përpiquni të arrini këmbët tuaja me duart tuaja. Pastaj ngadalë ndaloni dhe nxirrni frymën. Përsëriteni stërvitjen 5-10 herë. Vetëm atëherë duhet të “hapni” gishtat dhe të pushoni duart.


3.Këmbëkryq
Shtrihuni me kurriz në një jastëk, lidhni këmbët tuaja dhe përhapni gjunjët në anët. Duart tuaja janë të relaksuar dhe të shtrirë përgjatë trupit tuaj, pëllëmbët lart. Merrni frymë thellë dhe në mënyrë të barabartë. Qëndroni në këtë pozicion për 3 minuta.


4.Shtrihuni sikur po ushtroheni
Këmbët mbajini të bashkuara nga njëra anë duke i mbajtur me njërën dorë, e ndërsa trupin dhe kokën nga ana tjetër. Qëndroni në këtë formë për 1 minut, pastaj ndryshoni anën. Përsëriteni 2 herë për secilën anë.


5.Poziciononi këmbët në një kënd të gjerë.
Uluni ne ate mënyrë që këmbët tuaja të jenë në formë të një këndi të gjerë dhe vendosni një jastëk përpara jush. Drejtoni shpinën dhe merni frymë sa më thellë që mundeni. Pastaj, dalëngadalë shtërngoni duart përpara dhe qëndroni në jastëk.
Qëndroni në këtë pozicion, merrni dhe nxjerrni 10 herë frymë, dhe më pas ngrihuni lartë.

6.Me shpinë
Vendosni një jastërk në shpinë, qëndroni të shtrirë drejt me këmbët e hapura në fund, krahët e shtrira me pëllëmbë lart. Koka dhe shpina të jenë në një vijë të drejtë. Merrni 3 herë frymë thellë, dhe nxirrni përmes hundës tuaj. Nga kjo pikë, ju do të ndiheni të përgjumur dhe së shpejti do të bini në gjumë të thellë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *