Shapuriq i kënaqur nga inciativa e Qeverisë për të përmirësuar klimën e investimeve

Zoran Shapuriq, ministër pa resor në Qeverinë e RM-së, në krye të legjislacionit për të përmirësuar klimën e investimeve për ndërmarrjet vendore, sot ka mbajtur një takim me shefin e Delegacionit të Bashkimit Evropian, Samuel Zhbogar.

Ambasadori Zbogar ka shprehur kënaqësi për përkushtimin e fuqishëm të Qeverisë të udhëhequr nga kryeministri Zoran Zaev, për intensifikimin e procesit të afrimit të Republikës së Maqedonisë për anëtarësim në BE dhe NATO. Ambasadori ishte i interesuar në metodën dhe procedurat për miratimin e një rregulloreje për të përmirësuar klimën e biznesit.

Ministri Shapuriç, e informoi ambasadorin për përkushtimin e Qeverisë dhe për miratimin e legjislacionit të saktë për të përmirësuar dhe për të stimuluar investimet e brendshme për bimë dhe për të prodhuar produkte që janë të destinuara për eksport dhe teknologjive ekologjike të avancuara, si dhe angazhimin e qeverisë për të siguruar barazim gradual të kushteve në mes të investitorëve vendas dhe të huaj.

Shapuriq shprehu besimin se në vijim raportet e Komisionit Evropian do të jenë shumë pozitive dhe rekomandimet do të analizohen seriozisht për të ndërmarrë më tej masa dhe aktivitete./Kosova Sot/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *