Henry Miller dhe thëniet e tij mbi dashurinë

Henry Miller: Një gjë të cilën ne kurrë nuk mund ta kemi mjaftueshëm është dashuria…

“Një gjë të cilën ne kurrë nuk mund ta kemi mjaftueshëm është dashuria. Dhe një gjë të cilën ne kurrë nuk mund ta japim mjaftueshëm është dashuria.”

“Të gjithë thonë se seksi është i pahijshëm. E vetmja gjë e pahijshme është lufta.”

“Çdo gjë para së cilës në i mbyllim syt, çdo gjë prej së cilës ikim, çdo gjë që e mohojmë, e denigrojmë, ose që e përçmojmë, shërben për të na mposhtur neve në fund.”

“Unë s’kam para, s’kam burime, s’kam shpresë. Unë jam njeriu më i lumtur në botë.” – Henry Miller

\filozofia.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *