Jeff Bezos tejkaloi Bill Gates me pasuri, por vetëm për gjysëm dite

Bill Gates nuk është më njeriu më i pasur i globit. Manjati i Microsoft është zbritur nga froni nga një tjetër manjat i teknologjisë, por një gjë e tillë zgjati vetëm për një pjesë të ditës derisa Gates rimori fronin prapë!

Jeff Bezos i Amazon këtë të enjte u bë njeriu më i pasur në botë. Pasuria e tij përllogaritet në 90.6 miliardë dollarë, duke u bërë i pari person që arrin këtë shifër, por jo më.

Bezos zotëron thuajse një të pestën e aksioneve të Amazon, aksione që të enjten pësuan një rritje prej 1.6 përqind.

Vitet e fundit ai është përqendruar më shumë tek projekti “Blue Origin”, biznesi i raketave hapësinore dhe tek “Washington Post”, tek të cilat është pronar i vetëm.

Rritja e Bezos dhe konfirmimi i Mark Zuckerberg, sipas ekspertëve vërteton edhe njëherë përparësitë e teknologjisë në bursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *