Oret pas orarit te punes jane te demshme per zemren

Jo vetem nje stil i gabuar i jetes, por gjithashtu edhe orari i gjate i punes e sjell pompen e zemres jashte funksionimit normal te saj. Kete e tregon nje studim i Bitanise se madhe.

Ekzistojne shume faktore qe mund ta nxjerrin zemren nga funksionimi i saj, ku bejne pjese nje diete e yndyrshme, pirja e duhanit, stresi, mungesa e ushtrimeve si dhe puna jashte orarit te rregullt.

40 perqind e rreziqeve te larta

Kete e tregon vleresimi i te dhenave rreth 85’500 njerezve nga Britania e madhe, Danimarka, Suedia dhe Finlanda, te cilet gjate 10 viteve te fundit kane hulumtuar.

Konkretisht 1061 pjesemares te semure, qe kane punuar me shume se 55 ore ne jave, kane pasur probleme me ritmin e zemres, per dallim prej atyre qe kane punuar 35-40 ore ne jave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *