Ushtrime për ata që rrinë gjatë para kompjuterit

Për t’i parandaluar situatat ku e keni të vështirë të uleni në qëndrim të drejtë, si dhe t’i parandaloni kokëdhimbjet dhe muskujt e tkurrur të supeve dhe qafës, duhet ta ndani pak kohë për ushtrime.
Këto ushtrime të thjeshta me siguri do t’ju ndihmojnë.

Zgjatja e muskujve të gjoksit

Gjoksin e keni të shtrënguar, sepse gjithë ditën i mbani duart para trupit në pozitë të panatyrshme. Shtypja në tastierë dhe përdorimi i miut mund ta shkaktojnë shkurtimin e muskujve të gjoksit.
Shtrirja e duarve përpara, për disa orë në ditë kontribuon në pamjen tuaj të kërrusur, dhe kështu mund ta jepni përshtypjen që jeni të lodhur dhe të plogësht.

Prandaj, zgjatni muskujt e gjoksit kështu:

• Pjesën e brendshme të parakrahut mbështeteni në një kornizë të derës së hapur, pak më lart se lartësia e supit

• Kthehuni nga dera derisa nuk e ndieni shtrirjen e muskujve të gjoksit

• Qëndroni në këtë pozicion për 15 sekonda, pastaj përsëriteni me anën tjetër. Bëjeni këtë ushtrim dy herë në ditë. /Lajmi.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *