Tre gjëra që perfeksionojnë buzëqeshjen!

Gjatë buzëqeshjes sytë duhet të shkëlqejnë, por në radhë të parë qëndron goja!

 

Frau, People, Beauty, Haar, blond, Blick in die Kamera, Kamerablick, Gesicht, close up, innen, geschminkt, schminken, Make Up, Kosmetik, Lidschatten, blau, laecheln, froehlich, Cover, Zaehne, Mund, geoeffnet, offen, gluecklich, Top , Optik: Close-Up Model, people, woman, beauty, hair, blonde, looking into the camera, face, close-up, indoors, made-up, make-up, cosmetics, eyeshadow, blue, smiling, smile, cheerful, cover, teeth, mouth, opened, open, happy, top

Njerëzit kanë sens të mirë për të vërejtur, se a është një buzeqeshje e vërtetë apo jo. Ca hulumtues kanë gjetur se cfarë e bën buzëqeshjen autentike dhe të përkryer – dhe cfarë do ishte mirë të lihej anash.

Buzëqeshja nuk duhet të jetë e shtirur

Psikologët e “Fakultetit të Minnesota” kanë analizuar vullnetarë të ndryshëm duke buzëqeshur. Disa prej tyre zhvendosin buzëqeshjen lartë pjesës së gojës, disa të tjerë dallojnë sipas gjëresisë dmth hapësirës ndërmjet dy qosheve të gojës, dhe te tjerët nxjerin dhëmbët jashtë.

The perfect smile

Një buzëqeshje perfekte, që të jep kënaqësi dhe të bën të ndjehesh mirë, ndodh në mënyra të ndryshme. Por tre tiparet e lartëpërmendura nuk duhet haruar që ti kombinojmë: lartësia, gjërësia dhe dhëmbët.

Buzëqeshja e përsosur ështe e moderuar

Një buzëqeshje e ngushtë jep përshtypjen e pakënaqësisë dhe përbuzjes. Buzëqeshja e lartë pa gjerësi vepron me dhëmbet pak sa agresiv. Nga ana tjetër, nese buzëqeshja është e lartë, e gjërë dhe  sëbashku me dhëmbët jep përshtypje të ngrohtë.

Pra buzëqeshja perfekte është e moderuar. Hulumtuesit perfunduan se me ose pa dhëmb, buzëqeshja asimetrike qëndron perfekte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *