Si shkëlqen lëkura përmes cokollatave?

Si shkëlqen lëkura përmes cokollatave?

Trendi i bukurisë dëshmon, që kremërat të cilët përmbajnë pjesë të kakaos, brengosen për një lekurë më freskuese.

Related image

Edhe pse kakaoja është e shëndetshme për lekurën tonë, nuk do të thotë që të përdoret dozë e lartë e cokollatës, pasi që mund të shkaktojë papastërti ne trupin tonë.

Brenda kakaos fshihen disa antioksidantë, më shumë se sa që gjinden në cajin e gjelbër dhe në venë të kuqe, të cilët e mbrojnë lëkuren nga rrezatimi i diellit. Përvec kësaj, kakaoja e pastër mund të mrojë edhe sistemin kardiovaskularë.

Për shëndetin e njeriut është favorshme  konsumimi i cokollatave me më shumë se 75% kakao.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *