Video e rrallë e tërmetit në Shkup në vitin 1963

Një video të rrallë që tregon për tërmetin shkatërrues që ndodhi në Shkup të vitit 1963.

Në video shihen pamjet duke u rrënuar objekte dhe pamje të objekteve të shkatërruara. Njerëzit shihen duke qenë në panik.

Tërmeti katastrofal ndodhi më 26 korrik 1963 në orën 05:17, ndërkaq goditje më të vogla pati deri në orën 05:43.

Tërmeti i Shkupit u ndje në hapësirë prej rreth 50 mijë kilometra katror.

Nga goditja u rrënuan 15.800 banesa, ndërkaq u dëmtuan 28 mijë banesa. Mbi 200 mijë njerëz mbetën pa kulm mbi kokë.

Përndryshe, në periudhën e fundit, në rajonin e Ohrit kanë ndodhur me qindra tërmete./Telegrafi/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *