10 besëtytnitë të cilave njerëzit ende u besojnë.

10 besëtytnitë të cilave njerëzit ende u besojnë.

Gjithmonë ka pasur dhe do të ketë njerëz të cilët janë supersticiozë dhe nuk lejojnë që jeta e tyre të çlirohet nga besëtytnitë, pavarësisht se vitet kalojnë dhe në të gjitha drejtimet shkenca u ka dhënë përgjigje shumë pikëpyetjeve të njerëzimit…

Por, a ka shkencë që i thyen këto mite të ngulitura ne mendësinë e njerëzve? Këtu kemi pak dyshime!

  1. Nëse macja e zezë jua pret rrugën, ju më mirë të ktheheni në shtëpinë tuaj, sepse tersi do t’ju ndjekë këmba-këmbës.
  2. Nuk është mirë të pastroheni (laheni) mbrëmjen e së martës! (Pse vallë?)
  3. Mos i prisni kurrë thonjtë e këmbëve dhe të duarve përnjëherë!
  4. Nëse keni kruarje në dorën e djathtë do të jepni para. Po e majta? Sa mirë për ju – do të merrni para atë ditë…
  5. Besohet se kur dy persona e thonë të njëjtën fjalë për njëherë, do të gëzohen në një të ardhme shumë të afërt.
  6. Ju zë lemza? Epo me siguri ju përmend dikush. (Shpresojmë për mirë!)
  7. Nëse i kapni akrepat një mbi një, dikush po ju mendon.
  8. Besohet se patkoi i kalit,vendosur në derën e hyrjes së shtëpisë, sjell fat dhe lumturi. (eh, sikur të ishte aq e thjeshte!)
  9. Të mbash një hudhër në xhep, thonë se të mbron nga syri i keq. ( Po syri i keq, çfarë është se?!)
  10. Një pasqyrë e thyer, ju sjell fatkeqësi… Madje, ju shtyhet fati  për plot shtatë vjet, nëse shikoheni në të! Kujdes pasqyrat atëherë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *