Është një nga markat më të famshme përsa i përket prodhimtarisë dhe kreativitetit në krijim e modeleve të ҫantave. Njohur ndryshe si një nga firmat lider, në botën e markave luksoze, Hermes na kujton më së shumti modelin Birkin (një ndër ҫantat më të shtrenjta në botë), ҫmimi i së cilës arrin deri në 380,00 dollarë. Specializuar në përdorimin e lëkurës për aksesorë të ndryshëm, si dhe për elementë arredues të interiereve të shtëpisë, pas një emri kaq shumë të dëgjuar, fshihet pa dyshim një histori e tërë. Më poshtë ju paraqesim 11 fakte lidhur me Hermes, për të cilat ndoshta nuk keni qenë të informuar më parë:

Thierry Hermes ishte ai që themeloi këtë perandori mode, por nga ana tjetër, origjina e emrit Hermes vjen nga një Perëndi greke, njohur nga mitologjia si figura përfaqësuese e tregtisë dhe lajmëtarit.

  • Shtëpia e modës

Puna në shtëpinë e modës filloi së pari me krijimin e parzmoreve dhe shalëve të kuajve. E lokalizuar në të njejtin vend, kjo shtëpi mode mbart një ekzistencë 177-vjeҫare.

Hermes ka 315 dyqane ekskluzive në të gjithë botën.

Dyqani në Paris, i lokalizuar në rrugën “Rue de Sevres”, ka ideuar një hapësirë kafeneje dhe biblioteke, brenda ambjentit të dyqanit.

Hermes ishte një ndër firmat e para luksoze që lanҫoi një mënyrë elektronike tregtie më 2001.

  • Kelly dhe Birkin

Këto dy modele të famshme, kanë marrë emrin nga Grace KELLY dhe Jane BIRKIN.

  • Kutia ngjyrë portokalli

Kutitë ikonike ngjyrë portokalli të Hermes, janë ngjyrosur fillimisht me një nuancë kremi, në përpjekje për të imituar lekurën e derrit, për t’i shtuar më pas ngjyrën e mustardës. Kutitë e para dolën në qarkullim pas Luftës së Dytë Botërore.

  • Kutitë ngjyrë portokalli – pjesa e dytë

Më 1994, Hermes fitoi Oscar-in e paketimit për krijimin e tij unik në lidhje me kutitë. Sot, ekzistojnë rreth 188 madhësi kutish.

Gjatësia e thurjeve të nevojshme për të realizuar 1000 shallë Hermes është e barabartë me distancën nga Toka në Hënë.

  • Biznesi familjar

Drejtori Artistik i kompanisë, Pierre Alexis Dumas është brezi i gjashtë i familjes themeluese të Hermes. Dumas nuk e pati të lehtë të fitonte një post të tillë. Babai i tij, Jean-Louis Dumas, njëkohësisht drejtori i përgjithshëm i Hermes, e detyroi të birin të vihej në provë nëse ishte i duhuri për postin apo jo.

  • Ana filantropike

Fondacioni D’enterprise Hermes u themelua nga Pierre-Alexis Dumas (President). Edhe sot, fondacioni ndihmon në promovimin e aftësive artizanale, mbështet artin kreativ dhe jep kontributin e tij në problemet mjedisore.

\revistabordo