BON ZO ju sjell 11 fakte që e bëjnë Maqedoninë vërtet unike!

BON ZO ju sjell 11 fakte që e bëjnë Maqedoninë vërtet unike!

  1. Liqeni i Ohrit – një nga liqenet më të thella dhe më të vjetra në Evropë!

2. Kokino – është i afirmuar edhe nga NASA si një nga observatorët më të vjetër në botë!

 

3. Nënë Tereza – është e lindur në Shkup!

 

4. Shpella e Peshnës – përshkruhet nga New York Times si “identike me Helm’s Deep nga filmi Lord of the Rings”

5. Maqedonia është vendi i parë në botë që ka Wirless Broadband në gjithë shtetin!

 

6. Xhamia e Larme – është një ndër objektet më të veçanta fetare e ndërtuar në vitin 1495!

 

7. Hekurudha e parë në Ballkan është ndërtuar në linjën Shkup – Selanik!

 

8. Miniera e Alsharit – në Malin Kozhuf, është e vetmja në botë që posedon talium!

 

9. Shpella Vrello – në Matkë, është shpella më e thellë nënujore në botë!

 

10. Çarshia e vjetër e Shkupit – është më e madhja në Ballkan, jasht Stambollit!

 

11. Maqedonia ka kopshte që prodhojnë më tepër verë në të gjithë rajonin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *