Samsungu mbetet lider në tregun botëror

Samsungu mbetet lider në tregun botëror

Samsungu ka shitur 22.1 për qind të telefonave të mençur që janë shitur në botë në tremujorin e dytë të vitit 2017, duke mbetur në pozitën e liderit në tregun botëror.

Gjiganti korean arriti të shesë 79.5 milionë pajisje apo 1.9 milionë më shumë se në tremujorin e njëjtë të vitit të shkuar.

Samsungu arriti të këndellej nga dështimi i Galaxy Note 7, me dy për qind rritje nga 77.6 milionë njësi të shitura në periudhë Prill-Qershor të vitit të shkuar.

Apple mbetet e dyta, edhe pse ka shitur më shumë se në periudhën e njëjtë të viti të kaluar.

Huawei dhe Oppo janë në vendin e tretë dhe të katërt. Huawei zë 10.7 për qind të shpërndarjes totale, ndërsa Oppo 8.2 për qind.

Xiaomi që ka pasur rritje në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të shkuar për 58 për qind, ka arritur të shesë 23.2 milionë njësi. /GazetaExpress/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *