Pse nuk e duan Zonjë të Parë; 200 mijë francezë kundër Brigitte Macron

Pse nuk e duan Zonjë të Parë; 200 mijë francezë kundër Brigitte Macron

Një peticion për të bllokuar rolin e Brigitte si Zonja e Parë e Francës, mori një pozicion formal pasi kërkesa kundër gruas së presidentit Emmanuel Macron deri më tani ka grumbulluar mbi 200,000 nënshkrime.
Peticioni, i cili nisi dy javë më parë në “Change.org” nga piktori dhe autori Thierry Paul Valette, kërkon që asnjë fond publik të mos mënjanohet për Zonjës së Parë të Francës.
Gjatë fushatës, Macron njoftoi synimin e tij për të krijuar një pozitë më të fuqishme për të shoqen, në mënyrë që të qartësonte statusin e saj.
Kandidati i qendrës u kthye në shtëpi për fitore me partinë e tij të sapo formuar, duke u bërë presidenti më i ri në historinë franceze.
“Brigitte Macron aktualisht ka një ekip prej dy apo tre ndihmësish, si dhe dy sekretarë dhe dy agjentë sigurie. Kjo është e mjaftueshme,” thuhet në peticion.
Kundërshtarët e parlamentit të Macron kanë protestuar më parë kundër planit të tij për ti dhënë më shumë fuqi të shoqes.
Parlamenti është gjithashtu gati të miratojë një ligj të ri për të parandaluar deputetët që të punësojnë anëtarët e familjes si asistentë.
Peticioni dëshiron të bëjë të qartë se nuk është një sulm ndaj zonjës Macron apo aftësive të saj.
“Ne i denoncojmë ashpër të gjitha sulmet seksiste ndaj Brigitte Macron dhe ne nuk i vëmë në pikëpyetje aftësive të saj.”
Por nuk mund do ta miratojë iniciativën e një statuti të veçantë për gruan e Presidentit Macron”, shtonte peticioni.

\living.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *