Aktori dhe regjisori shqiptar, Shyqyri Caushaj, hap në Turqi teatrin “Tiyatro Teras”

Aktori dhe regjisori shqiptar, Shyqyri Caushaj, hap në Turqi teatrin “Tiyatro Teras”

Aktori dhe regjisori shqiptar Shyqyri Caushaj tashmë ka hapur teatrin e tij privat në Turqi që quhet “Tiyatro Teras”.
Në inaugurim e pak ditëve më parë, kanë marrë pjesë shumë aktorë të njohur si Bennu Yildirimlar, Burak Tamdogan, Rana Cabbar, Cemrehan Karakas.

shsyqyri
Përpos tyre, i pranishëm ka qenë edhe aktori dhe këngëtari shqiptar Bertan Asllani me të cilin Shyqyriu ka një miqësi të vjetër.
“Tiyatro Teras” përveçse si teatër, është edhe shkollë private e aktrimit, arteve dramatike por e veçanta është se do të jetë edhe një klasë për shqipfolësit që duan të marrin lëndën e aktrimit duke mësuar edhe turqisht me profesorët më të mirë të diksionit dhe fonetikes.
Në këtë shkollë do japin mësim shumë profesorë nga Turqia dhe Perëndimi.

auto 19197426 10154391985322331 1133683374 o1497456329

shyqyri2

\living.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *