Përse të gjithë kthejnë kokën për të shikuar prapa gjininë e kundërt?

Përse të gjithë kthejnë kokën për të shikuar prapa gjininë e kundërt?

Fenomen i përditshëm, një burrë smund të bejë dicka tjetër përpos se të shikojë nje vajzë të bukur! Por edhe grave ju ndodh e njejta, ata fascionohen pas burrave atraktiv.

Por përse shikojme të tjerët edhe kur kemi një lidhje të mirfilltë?

Në të shumtën e rasteve tërheqja ndodh edhe pa vetëvdijen tonë. Ne shikojmë anembanë, sepse ndjehemi të tërhequr. Kjo nuk do të thote asgjë më shumë, por vetëm se ne atë  person e gjejmë atraktiv.

 

Image result for angezogen fuhlen di caprio

Shikimet ndaj të tjerëve, shpesh nxisin probleme tek ciftet, duke lindur mendimet, se partneri/ja ka sy per tjerët, e jo për njëri-tjetrin.

Një studim i bërë në vitin 2009 thotë nqs. shikimi i një mashkulli  zgjat deri 8 sekonda, ai ndjehet i tërhequr, ndërsa nëse zgjat deri 4 sekonda atëherë nuk shpreh interes.

 

 

Sigurisht, evolucioni është fajtor, pasi që njeriu është si një kafshe, që mundohet të mbijetojë në llojin  e artit të vet.
Burrat kanë shikuar gratë që i nxjerrin në dritë, ndërsa gratë kanë qenë në kërkim të burrave që kujdesen për familjen dhe fëmijët.
Për këtë arsye, gratë kanë shikuar së pari  kraharorin e sipërm te burrave, shpatullat dhe qafen, dhe në bazë të kësaj kanë ardhur në përfundim se a është në gjendje për të kujdesur për familjen apo jo.
Në anën tjetër, burrat i kushtojnë vëmendje pjesës se gjoksit dhe belit. Keto forma tregojnë se a ka qenë një femër e shëndetshme dhe pjellore.

Por dicka ende vlen: Oreksin mund ta merni cdokund, por ngrënia bëhet në shtëpi!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *