Transformoni gjoksin tuaj: 12 variacione të pompave

Transformoni gjoksin tuaj: 12 variacione të pompave

Jo vetëm që forcojnë duart tuaja, gjoksin dhe supet, pompat fuqishëm sulmojnë muskujt e bërthamës dhe ndërtojnë kondicion të shkëlqyeshëm.

Lërini anash ushtrimet ‘bench’ për një kohë dhe provoni këtë program të veçantë për forcim të muskujve të gjoksit.

Nuk është e nevojshme të dyshoni për pompat, sepse ato janë një ndër ushtrimet më të mira të cilat mund t’i bëni.

Jo vetëm që forcojnë duart tuaja, gjoksin dhe supet, pompat fuqishëm sulmojnë muskujt e bërthamës dhe ndërtojnë kondicion të shkëlqyeshëm.

Pompat janë të shumëllojshme dhe mund të bëhen në variacione të ndryshme. Varësisht nga forma dhe afiniteti juaj, pompat mund t’i bëni në forma të ndryshme.

Nëse dëshironi më shumë sfida këtu janë edhe pompat pike, të cilat janë versioni i përsosur i lëvizjeve dhe forca ngritëse mbi kokë.

Pompat e shigjetarit (archer) janë shumë kërkuese, sepse gjatë tyre punon simultanisht vetëm njëra dorë.

Për të forcuar bërthamën e trupit bëni pompat T apo ato të ngushta në mënyrë që muskujt abdominalë të jenë jashtëzakonisht aktivë.

Për të gjithë ato të cilat dëshirojnë gjoks të fortë dhe që pak të pushojnë nga stërvitjet me ngarkesa, ky program për to të jetë ideal. /BotaSot/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *