Ja çfarë ju nuk dini për vegjetarianët!

Ja çfarë ju nuk dini për vegjetarianët!

Pothuajse të gjithë studiuesit konfirmojnë se shumë sëmundje, ku ndër më të rrezikshmet, kanceri, shkaktohen edhe nga ushqimet. Ata bëjnë thirrje, që njerëzit të largohen nga produktet shtazore, e të drejtohen më tepër te ato bimore. Por, përsëri  disa fanatikë të mishit, nuk e konsiderojnë si rrezik. Duke e cilësuar ushqimin vegjetarian, e atë vegan, si të pashijshëm. Madje disa arrijnë ta quajnë edhe pa vlera ushqimore dhe të dëmshëm për shëndetin, për shkak të mungesës së proteinave

Më poshtë ju sjellim ndryshimin midis asaj që njerëzit besojnë se veganët dhe vegjetarinët  konsumojnë dhe atë çka ata në të vërtetë, hanë.

 Çfarë mendojnë njerëzit se hanë veganët :

-Pa proteina

-Pa lëndë ushqyese

-Pa shije

-Vetëm sallatë

 Çfarë hanë veganët në të vërtetë:

-Proteina të shumta

-Vlera të larta ushqyese

-Të shijshme

-Zgjedhje të larmishme

Ndoshta nuk do të ktheheni në vegjetarianë, por ne ju tregojmë se çfarë do të thotë të ushqehesh me produkte të shëndetshme. Ndaj para se paragjykoni ata që janë vegjetarianë, lexoni rubrikën më të re të dritare.net.  Do të kemi çdo ditë të reja për mënyrën si të ushqehesh shëndetshëm, do të sjellim këshilla, receta dhe do të ndajmë bashkë ide të mira për veten dhe të ardhmen e një bote që nuk ha më mish.

/dritare.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *