5 gjërat që nuk duhet t’ia thoni kurrë një nëne që ka patur lindje të parakohshme

5 gjërat që nuk duhet t’ia thoni kurrë një nëne që ka patur lindje të parakohshme

Është e vështirë të mendosh se çfarë do t’i thuash një personi që është duke kaluar një moment të vështirë në jetë. Dhe ndonjëherë përpiqemi të japim mbështetje, t’i bëjmë gjërat më të thjeshta, por në të vërtetë nuk shprehim gjënë e duhur.

Evitoni shprehje të tilla si…
• Ai ka nevojë vetëm të rritet pak. Jo, kjo nuk është e vërtetë! Ai fëmijë ka nevojë për shumë ndihmë mjekësore pasi trupi i tij nuk është i gatshëm të përballojë vetë jetën jashtë barkut, prandaj nëna do të ndihet më keq sepse tashmë këtë e di.
• Nuk e ke marrë ende në krahë? Pyetja më e gabuar që mund të bënit! Ata fëmijë janë tepër të brishtë edhe për prekjen e nënës prandaj rezervojuni!
• Kur do ta merrni në shtëpi? Nëse nëna këtë do ta dinte, ju me siguri do ta kishit marrë vesh duke qënë se do të ndante lajmin e mirë me të gjithë.
• Motra ime e lindi fëmijën në javën e… dhe ja doli për mrekulli! Historitë personale kanë sigurisht rëndësinë e tyre dhe ndonjëherë bëhen një mbështetje e madhe për nënat, por në rastin e lindjeve prematurë shumë rrallë nënat ndihen mirë pasi i dëgjojnë.
• Fli tani se në momentin që bebi do të vijë në shtëpi ska më gjumë! Këtë shprehje këta prindër e urrejnë! Mendoni se ata e bëjnë gjumë të qetë pasi kthehen në shëpi pa fëmijën në krah? Ata me vështirësi buzëqeshin dhe jo më të bëjnë një gjumë cilësor!
Ju mund t’i thoni se ju vjen keq për këtë që ndodhi dhe se jeni atje për të folur gjithmonë. Ndonjëherë ata prindër kanë nevojë për një person me të cilin të flasin dhe shprehin ato që ndiejnë!

/Burimi ”përnënat.al”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *