25 shtetet europiane ku jetojnë njerëzit më të trishtuar, niveli i depresionit kap shifra alarmante

25 shtetet europiane ku jetojnë njerëzit më të trishtuar, niveli i depresionit kap shifra alarmante

Mund të renditen si shtetet me mirëqenien më të lartë, por kjo nuk do të thotë që në këto vende jetojnë njerëzit më të lumtur. Një sondazh i kryer nga Organisation for Economic Co-operation and Development ka surprizuar së fundmi me listën e vendeve më depresive . Të dhënat i përkasin njerëzve nga mosha 25 deri në 64 vjeç dhe janë marrë nga institutet e shëndetit mendor të 25 shteteve! Më poshtë do të shikoni listën e plotë të shteteve dhe sa përqind e popullsisë së tyre vuan nga depresioni.
Islanda 14%
Irlandë , Gjermani , Turqia 12%
Finlandë, Portugali 11%
Mbretëri e Bashkuar, Suedi, Luksemburgu 10%
Holandë Letoni 9%
Austri , Danimarka, Norvegji, Slloveni , Austri 8%
Belgjikë Spanja 7%
Francë 6%
Estonia 5%
Republika Çeke, Greqi , Italia, Poloni, Sllovaki 4%

 \living.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *