Çka nuk duhet t’i thoni dikujt, pasi që është ndarë nga personi i dashur?

Çka nuk duhet t’i thoni dikujt, pasi që është ndarë nga personi i dashur?

Çka nuk duhet t’i thoni dikujt, pasi që është ndarë nga personi i dashur?
Në momentet e vështira pas ndarjes nga personi i dashur, çdokush ka nevojë për mbështetje nga të afërmit dhe miqtë.

Gjëja të cilën më së paku doni ta dëgjoni pas ndarjes, është që ndokush t’ju thotë se nuk ia vlen të qani për atë person, apo se ai edhe ashtu nuk ishte për ju.

Vërejtjet e tilla, pa marrë parasysh sa qëllimmira që mund të jenë, vetëm sa ju lëndojnë edhe më shumë. Në momentet e tilla më së shumti rëndësi ka që t’i ofroni mbështetje të afërmit, apo mikut tuaj.

Mos u bëni se e dini çka është duke përjetuar ai/ajo, nëse edhe vet nuk keni përjetuar një gjë të tillë, transmeton Telegrafi.

Po ashtu, mos i nxitni ata që “të përmirësohen” me shpejtësi, por ua ofroni kohën e duhur për një gjë të tillë.

Mos iu thoni atyre se ish partneri i tyre edhe ashtu kurrë nuk ju ka pëlqyer, sepse ata ende mund ta duan atë.

Respektojeni të drejtën e personave të tillë për pikëllim dhe ofroni mbështetje.

Po ashtu, mos iu thoni se “çdo gjë do të jetë në rregull”, sepse një frazë e tillë tingëllon joreale.

Mund t’i ndihmoni që të pajtohen me faktin se çdo gjë ka marrë fund dhe se duhet të vazhdojnë me jetën, por pa i nxituar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *