Ç’është dashuria? Dashuria është poezia e trishtimit…

Ç’është dashuria? Dashuria është poezia e trishtimit…

1 – Më dhemb barku, por jo nga ndonjë e keqe që kam ngrënë
2 – Pres
3 – Nuk mund të lexoj libër
4 – Në kinema, kur të gjithë fillojnë e qeshin, mua më duket vetja si një “i shkretë” dhe rri aty brenda jo për të parë filmin, por për të kaluar kohën
5 – Kam shumë frikë se të gjithë do mësojnë se sa “i shkretë” jam
6 – Vazhdimisht mendoj vetëm një gjë
7 – Nevrikosem me të gjithë për shkak se të gjithë nuk janë njësoj si unë
8 – Në filmin që po xhiroj në imagjinatën time, ne po martohemi
9 – Tavani që është mbi krevatin tim qenka kështu, kordoni i llampës qenka kaq i çuditshëm dhe unë nuk i paskam vënë re më parë
10 – Askush nuk mund të më ndihmojë
11 – Nevrikosem shumë me të gjithë që flasin duke qeshur për këto tema
12 – Nuk punoj dot si më parë
13 – Gjatë vakteve ha vetëm ëmbëlsirat dhe darkave pi alkool
14 – Nevrikosem me veten time se përse nuk jam si të gjithë
15 – Më paska ikur puçra që kasha në këmbë
16 – Të ishte verë, hyja në det dhe, ndoshta, më bënte mirë
17 – Dua të jem vetëm
18 – Këto që thashë mos ia tregoni askujt, nuk dua aspak t’i dinë njerëzit. Po sikur t’i dinte ajo do të kishte ndonjë përfitim? Nëse nuk do të kishte, më mirë të mos dijë gjë fare
19 – Jam shumë i shkretë, por ajo që ka rëndësi nuk është kjo.

Dashuria është dorëzimi. Dashuria është shkaku i dashurisë. Dashuria është të kuptosh. Dashuria është një muzikë. Dashuria dhe shpirti fisnik janë e njëjta gjë. Dashuria është poezia e trishtimit. Dashuria është vështrimi i shpirtit të thyer në pasqyrë. Dashuria është kalimtare. Dashuria është të mos thuash kurrë që jam penduar. Dashuria është kristalizim. Dashuria është të japësh. Dashuria është ndarja e një çamçakëzi. Dashuria kurrë nuk vihet re. Dashuria është një fjalë boshe. Dashuria është të takosh Zotin. Dashuria është një dhimbje. Dashuria është të jesh sy më sy engjëllin. Dashuria është tek lotët. Dashuria është pritja në kokë të telefonit. Dashuria është një botë e tërë. Dashuria është kapja dorë për dore në kinema. Dashuria është një dehje. Dashuria është një bishë. Dashuria është një verbëri. Dashuria është të dëgjosh zërin e zemrës. Dashuria është një qetësi e shenjtë. Dashuria bëhet temë nëpër këngë. Dashuria i bën mirë fytyrës. Dashuria është malli ndaj një personi që do ta përqafosh fort dhe të duash të rrish me të. Është të dëshirosh se duke përqafuar atë harron gjithçka në botën e jashtme. Është malli i njeriut për të gjetur strehë të sigurt për shpirtin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *