Intuita mund t’ju bëjë të besoni edhe në lajme të rrejshme

Intuita mund t’ju bëjë të besoni edhe në lajme të rrejshme

Tradita e thotë t’i besoni intuitës – por kjo mund të jetë këshillë e keqe, sipas një studimi të ri i cili sugjeron se ata të cilët i besojnë intuitës janë më të prirë t’i marrin si të vërteta besimet e pasakta politike dhe shkencore.

Studimi, i publikuar në “PLOS One”, ka zbuluar se ata të cilët bazohen në intuitë kanë tendenca të mëdha t’u besojnë konspiracioneve, përderisa ata të cilët bazohen në fakte janë më pak të prirur të besojnë në lajme të rrejshme dhe informacione të pasakta, transmeton Telegrafi.

“Përderisa intuita mund të jetë fitimprurëse në disa raste, duket se nëse në raste tjera kur i besoni më shumë intuitës sesa fakteve mund të mbeteni të keqinformuar”, ka thënë hulumtuesi Brian Weeks.

Pra, Weeks ka ofruar një “zgjidhje”, ku sugjeron të përpiqeni t’i bazoni besimet tuaja në bazë të fakteve, e jo në atë çfarë ju thotë intuita. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *