Këto ushqime mund të shmangin humbjen e kujtesës

Këto ushqime mund të shmangin humbjen e kujtesës

Demenca është sëmundje e trurit që bëhet më e mundshme me kalimin e moshës, por shtimi i ushqimeve të caktuara në dietën tuaj mund të shmangë simptomat, duke përfshirë humbjen e kujtesës dhe problemet që mendojnë.

Janë rreth 850,000 njerëz në Britani të Madhe me demencë.

Sipas NHS, demenca nuk është një sëmundje e vetme, por një sërë simptomash të shkaktuara nga dëmtimi i trurit.

Këto përfshijnë humbjen e kujtesës, problemet e të menduarit ose të arsyetimit, dhe ndjenja e ankthit ose depresionit.

Shkaku i saktë i gjendjes është i panjohur, dhe ende nuk ka asnjë mënyrë për ta kuruar.

Sidoqoftë, janë disa hapa të sigurt, të cilët mund të reduktojnë rrezikun nga kjo sëmundje, transmeton kp.

Aty përfshihet aktiviteti fizik, mësimi i gjuhëve të huaja dhe mbajtja e presionit të gjakut në nivel të shëndetshëm.

Studimet shtesë kanë treguar se konsumimi i ushqimeve të veçanta poashtu mund të ndihmojë në parandalimin e kësaj sëmundjeje, si bajamet, peshku, avokado dhe buka e zezë./koha.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *