Mos thoni PO, atëherë kur doni të thoni JO…!

Mos thoni PO, atëherë kur doni të thoni JO…!

Njerëzit të cilët kanë shumë vështirësi të thonë jo janë gjithashtu ata që janë më shumë në rrezik të përjetojnë stres, lodhje shteruese dhe tendenca depresive. Sigurisht, për shumëkënd, të thonëjo, është me të vërtetë një sfidë; kush thotë gjithmonë po, edhe kur mendon të kundërtën, bën që të heshtin nevojat e tij dhe në njëfarë mënyre përdoret për ta bërë këtë. Çmimi që ju paguani, megjithatë, është shumë i lartë dhe miratimi i përhershëm në shtëpi ose në zyrë çon në stres të papërballueshëm.

Ju kurrë nuk duhet të keni frikë të thoni jo: kjo fjalë e fuqishme shërben për të lejuar bashkëbiseduesin tonë të kuptojë se çfarë janë nevojat dhe dëshirat tona, një hap i rëndësishëm drejt respektit të ndërsjellë. Kush nuk mund të thotë jo, edhe kur ai dëshiron ta bëjë këtë, ka frikë se mos ndihet i përjashtuar nga grupi apo marrëdhëniet shoqërore. Megjithatë, kjo është një frikë e pabazuar: shumicën e kohës ne tentojmë të mbivlerësojmë pasojat nëse themi jo. / Bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *