Gabimi më i madh që e bëni kur shkruani CV-në tuaj

Gabimi më i madh që e bëni kur shkruani CV-në tuaj

CV (Curriculum Vitae) shërben si prezantim për një punëdhënës potencial, prandaj është e kuptueshme se të gjithë përpiqemi të mos gabojmë kur shkruajmë CV-në tonë.

Kur shkruani CV, ju dëshironi ta ‘shitni’ versionin më të mirë të vetës tuaj – pra t’i maksimizoni mundësitë për t’u punësuar, transmeton Telegrafi.

Sidoqoftë, nëse e gjeni veten duke i ekzagjeruar aftësitë apo eksperiencat tuaja, mirë është ta ndalni atë mendim.

Një anketim me 460 menaxherë punëdhënës në Australi ka zbuluar se 68 për qind prej tyre e kishin eliminuar një kandidat nga gara për t’u punësuar pasi kishin zbuluar “informacione të ekzagjeruara apo të pasinqerta” në CV-në e tyre.

Ndërsa 60 për qind e punëdhënësve kanë raportuar se i kanë zënë kandidatët duke ekzagjeruar apo gënjyer për punët e tyre të kaluara.

Rreth 47 për qind e menaxherëve gjithashtu kanë thënë se kandidatët kanë qenë të pasinqertë rreth aftësive teknike dhe e njëjta shifër ka gënjyer për edukimin apo kualifikimet e tyre.

Pra, nga kjo mund të arrijmë në përfundim se transparenca dhe sinqeriteti gjatë aplikimit dhe intervistës për një vend punë janë kritike për kandidatët të cilët dëshirojnë të punësohen. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *