Këto janë vitet më të lumtura dhe më të vështira të martesës

Këto janë vitet më të lumtura dhe më të vështira të martesës

Jo të gjithë çiftet e kuptojnë se përpjekja nga të dy partnerët është e nevojshme për vazhdimin e një marrëdhënie.

Në përputhje me këto të dhëna, 950 mijë martesa në Evropë (nga 2.1 milion) përfundojnë me divorc.

Një studim nga Slater dhe Gordon Lawyers identifikoi se cili vit i martesës është më i lumtur dhe që është më i vështiri. Më poshtë do të keni mundësi për të parë rezultatet e këtij studimi dhe do të kuptoni ndoshta e kemi pasur edhe gabim.

Viti i tretë i marrëdhënies

Ekziston një mendim se dashuria jeton vetëm 3 vjet. Pastaj një çift ndahet ose marrëdhënia e tyre bëhet më pak ideale se më parë.

Në realitet, pas 3 vjetësh në një marrëdhënie, njerëzit janë më të prirur për të pranuar dobësitë e partnerit të tyre dhe në këtë mënyrë, ndihen më të rehatshëm.

Është gjithashtu e zakonshme që në vitin e tretë të jetës familjare, një çift vendos të ketë një fëmijë. Rrjedhimisht, marrëdhënia e tyre bëhet më e fortë. Është viti i 3-të i martesës që besohet të jetë më i lumtur.

Viti i pestë e martesës

Problemet e para të vërteta mund të fillojnë në vitin e pestë të jetës familjare. Gjatë kësaj periudhe, fëmijët janë ende të vegjël dhe kërkojnë shumë kujdes.
Kjo është shumë e vështirë për t’u kombinuar me punën, pastrimin e shtëpive dhe problemet e tjera të përditshme.

Pas 5 vitesh së bashku që çiftet fillojnë të mendojnë për divorc dhe t’u drejtohen avokatëve. Ky vit besohet të jetë më i vështiri.

Viti i shtatë i martesës

Nëse një çift qëndron së bashku pas 5 vitesh martesë, atëherë një pengesë tjetër po pret që ata të kapërcejnë. Është viti i 7-të i jetës familjare që specialistët e quajnë “muri”.

Në këtë kohë, jeta familjare bëhet rutinë. Mund të ketë edhe çështje financiare, çështje të kujdesit për fëmijët dhe grindje për ndarjen e përgjegjësive të familjes.
Kjo është një periudhë shumë e komplikuar. Nëse bashkëshortët arrijnë ta kalojnë atë dorë më dorë, atëherë një martesë e fortë dhe e lumtur do të jetë përpara tyre./gazeta express/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *