Ju pëlqen të ruani sekrete? Zbuloni çfarë pëson trupi juaj në këtë rast?

Ju pëlqen të ruani sekrete? Zbuloni çfarë pëson trupi juaj në këtë rast?

Pothuajse çdo njeri ka sekretet e tij, ose sekretet e shokut, shoqes ose të ndonjë personi që e keni shumë xhan.

Gjithsesi a e keni pyetur veten se çfarë na ndodh kur mbajmë sekrete?

Hulumtimet e reja kanë dalë në përfundimin se kjo gjë nuk i bën aspak mirë shëndetit mendor.

Një studim i botuar në PsycNET ka zbuluar se fshehja e një sekreti mund të rrisë ankthin dhe të ndikojë negativisht në sjelljet shoqërore të një personi.

Një ekip në Universitetin e Kolumbisë anketoi rreth 600 pjesëmarrës dhe zbuloi se më shumë e 96% e njerëzve mbanin sekrete, të cilat ishin të natyrës sentimentale, pikërisht sekretet më të dëmshme për trurin e njeriut./kosovarja/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *