Dëshmitë tregojnë se vitaminat mund të jenë aq efektive sa anti-depresantët

Dëshmitë tregojnë se vitaminat mund të jenë aq efektive sa anti-depresantët

Ilaçet kundër depresionit nuk funksionojnë më mirë sesa vitaminat në aspektin e efektivitetit. Studimet tani sugjerojnë se efektiviteti i tyre mund të rritet duke shtuar elemente të caktuara, por studime të tjera sugjerojnë se vetëm shtesat mund ta bëjnë këtë “truk”.

Vaji i peshkut, vitamina D, metilfolati (një formë e acidit folik / vitamina B9) u zbuluan se rrisnin ndikimin e ilaçeve kundër depresionit, krahasuar vetëm me ilaçet e thjeshta. Studime të tjera kanë treguar se omega-3 dhe vitamina D mund të ndihmojnë të gjitha në luftimin e depresionit.

Në fakt, si omega-3 dhe vitamina D janë shumë të rëndësishme për shëndetin mendor./Shije.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *