Tri ushqimet dhe pijet të cilat mendoni se janë të shëndetshme, por që është e kundërta e kësaj

Tri ushqimet dhe pijet të cilat mendoni se janë të shëndetshme, por që është e kundërta e kësaj

Imagjinoni sa e vështirë është kur hani diçka që nuk ju pëlqen, vetëm se mendoni se është e shëndetshme – por në fund e zbuloni se faktikisht nuk është aspak e shëndetshme.

Siç duket, njerëzit që përpiqen të ushqehen shëndetshëm, shpeshherë gabojnë dhe hanë ushqime të pashëndetshme.

Telegrafi ju sjellë disa nga ushqimet të cilat nuk janë aq të shëndetshme sa duken:

Ushqimet “pa sheqer”

Disa ushqime pa sheqer përmbajnë aspartam, i cili është ndërlidhur me shtimin e peshës. Të gjithë ëmbëltuesit i janë nënshtruar një lloji të caktuar të procesit kimik, dhe disa prej tyre janë ndërlidhur me probleme të stomakut.

Pijet dietale

Ëmbëltuesit artificialë në pije dietale e mashtrojnë trupin tuaj të mendojë se jeni duke ngrënë apo pirë ushqim të vërtetë. Kjo shkakton rritje të insulinës, e cila në fund shndërrohet në dhjam – pra, pas së gjithash, këto pije nuk janë aspak dietale.

Biskotat e shëndetshme

Mund të duken të shëndetshme, të tingëllojnë dhe të duken të tilla, por ato janë të mbushura me sheqer. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *