Psikologu tregon se përse lidhjet moderne po dështojnë

Psikologu tregon se përse lidhjet moderne po dështojnë

Lidhjet janë të vështira dhe pasi që 42 për qind e martesave po përfundojnë me divorc, ekspertët janë duke i hulumtuar arsyet se përse lidhjet po dështojnë.

Sipas një profesori të psikologjisë sociale, ne thjeshtë jemi idealistë, transmeton Telegrafi.

Eli Finkel, i cili ligjëron në Universitetin Northwester, beson se ne presim shumë nga një lidhje romantike dhe duhet t’i zvogëlojmë pritshmëritë tona për të qenë të kënaqur.

Ai beson se ndryshimet më të mëdha të pritshmërive martesore gjatë 100 viteve të fundit kanë shtuar presion të madh mbi çiftet.

Finkel thotë se nuk duhet të keni turp të kërkoni më pak nga partneri, dhe e ka përsëritur prapë faktin se duhet t’i zvogëloni pritshmëritë në lidhje për të qenë të lumtur. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *