“Sa të rënda ditët” nga Hermann Hesse

“Sa të rënda ditët” nga Hermann Hesse

Sa të rënda ditët

Sa të rënda janë ditët.
Nuk ka zjarr që mund të më ngroh,
As diell që të qesh me mua,
Gjithçka e zbrazët,
Gjithçka e ftohtë dhe mizore,
Edhe më të dashurit,
Edhe yjet e kthjellet duken shkretë,
Qëkur e kuptova, me zemër,
Se dashuria mundka të vdes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *