Kandidatet femra për kryetar komune numërohen ne gishta

Kandidatet femra për kryetar komune numërohen ne gishta

Numri i grave kandidate për kryetarë komunash në Maqedoni është mjerisht i ulët, vlerësojnë organizatat që merren me të drejtat e grave dhe barazinë gjinore.

Në gjithsej 80 kumuna, më shumë se 7 parti së bashku kanë vetëm 15 kandidate të gjinisë femrore. Kjo sipas klubit të deputeteve femra në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë është tregues se përse ka nevojë për të pasur kuotë të detyrueshme të pjesëmarrjes së femrave si kandidate, ashtu siç është rasti me listat për këshilltar komunal./GazetaExpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *