Shpallet fituesi i çmimit Nobel për Paqe

Shpallet fituesi i çmimit Nobel për Paqe

Çmimi Nobel për Paqen iu është dhënë Fushatës Ndërkombëtare për Heqjen e Armëve Bërthamore.

ICAN u vlerësua për punën e bërë për të sjellë vëmendjen e pasojave katastrofike të përdorimit të armëve bërthamore.

Çmimi Nobel i Paqes me vlerë 1.10 milionë dollarë do të jepet ICAN në Oslo më 3 dhjetor.

Fushata, e cila ndihmoi në krijimin e traktatit, u krijua në vitin 2007 dhe sot numëron 468 organizata partnere në 101 vende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *