BMW-ja do investojë plot 400 milionë euro për kërkime

BMW-ja do investojë plot 400 milionë euro për kërkime

Prodhuesi gjerman i automjeteve, BMW deklaroi se synon një investim masiv prej 400 milionë eurosh në qendrën e saj të kërkimit dhe inovacionit në Mynih.

Gjiganti gjerman deklaroi se ky projekt, që do të krijojë 5000 vende të reja pune në qendrën “FIZ Future” do të përfundojë në vitin 2019, transmeton kp.“Ndërsa rreth 15000 vende pune do të krijohen deri në vitin 2050”, njoftoi BMW-ja.

“Me një përqendrim në teknologjitë e reja dhe inteligjencën artificiale, një gjeneratë e re inxhinierësh dhe shkencëtarësh kompjuterike do të lindë”, thuhet në komunikatë. (b.an)

Burimi : / Javanews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *