Facebook me video -chat pajisje te quajtur “Portal”

Facebook me video -chat pajisje te quajtur “Portal”

Facebook ka në plan të shesë një pajisje video-chat të quajtur “Portal” për 499 dollarë më vonë këtë vit, sipas një raporti në faqen e lajmeve financiare Cheddar duke cituar burime anonime, transmeton Bon Zo.

Pajisja hardware e Facebook, ekzistenca e së cilës nën emrin e koduar Aloha u raportua për herë të parë nga Business Insider në gusht, është përgjigjja e Facebook-ut ndaj produkteve të smart-speaker dhe smart-screen si Amazon Echo Show dhe produktet e sapo njoftuara nga Lenovo, Sony dhe LG duke përdorur Google Assistant.

Por Facebook do të përballet me mosmarrëveshje të ashpra ndërsa përpiqet të arrijë me gjigantët e teknologjisë rivale në një treg që shumë besojnë se mund të bëhet platforma e ardhshme kryesore e informatikës.

Çmimi prej 499 dollarë është më i lartë se produktet e krahasueshme nga Amazon dhe Google, megjithëse raporti i Cheddar-it vëren se çmimi mund të bjerë. Dhe Facebook ka pak eksperiencë në krijimin e produkteve hardware, përveç biznesit të veçantë virtual të Oculus.

Facebook gjithashtu kohët e fundit ka vrarë produktin e saj virtual të asistentit, i quajtur M, pas dy vjet testesh të kufizuara me konsumatorët. Ky veprim shtron pyetjen nëse Portali i Facebook-ut do të jetë në gjendje të përputhet me disa nga aftësitë e Amazon apo produkteve të Google, të cilat mbështeten në asistentë të sofistikuar virtualë për t’iu përgjigjur pyetjeve të përdoruesve. Sipas raportit të Cheddar, Facebook është duke e pozicionuar Portalin si më shumë një pajisje komunikimi për përdoruesit e rrjetit social.

Portali është pajisja e parë që vjen nga grupi i hardware Hardware Facebook në ndërtim, dhe sipas Cheddar pajisja mund të zbulohet në konferencën e ardhshme zhvilluese të Facebook në këtë pranverë.

Facebook nuk pranoi të komentojë./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *