Shtëpitë më të pazakonshme në botë

Shtëpitë më të pazakonshme në botë

Historikisht njerëzimi ka jetuar në objekte të ndryshme, duke filluar nga shpellat deri ne shtëpi dhe banesa të ndryshme.

Zhvendosja në shtëpi te re, është eksperiencë emocionuse, veçanërisht kur bëhet fjalë për shtëpi me dizajn të veçantë.

Imagjinata dhe kreativiteti i njerëzve nuk kanë kufijë, Bon Zo ju prezanton shtëpitë më te pazakonshme në botë,

1. Transparent House, Japoni – “House Na ” krejtësisht transparente në Japoni ju ofron shumë dritë ditore, por jo shumë intimitet.

Designed by:Sou Fujimoto Architects 

2. Skateboard House, SHBA -Shtëpia Skateboard ju lejon të rrëshqitini në të gjitha sipërfaqet, si brenda dhe jashtë, dhe ishte planifikuar të ndërtohet në Malibu.

Designed by: Pierre Andre Senizergues

3. World’s Slimmest House, Poloni -Shtëpia Keret, e futur midis dy ndërtesave ekzistuese, është vetëm 92 deri në 152 centimetra në gjerësi!

Designed by: Jakub Szczęsny

4. Old Water Tower Turned Into Modern Home, Belgjikë – Një kullë e lartë prej 30 m, në Belgjikë shërbeu si strehë naziste gjatë luftës, por më vonë u shndërrua në një hapësirë jetese.

Designed by: Bham Design Studio

5. Stone House, Portugali – Megjithëse duket si një shkëmb masiv, kjo shtëpi në Portugali ka një derë, një oxhak dhe një dritare dhe është bërë një tërheqje e madhe turistike.

Credits: Jsome1 | Patrícia Sofia Ferreira Photography

Ju prezantojmë edhe shumë shtëpi tjera që mund të shihni këtu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *