Kafeja dhe te mirat shëndetësore

Kafeja dhe te mirat shëndetësore

Kafeja eshte pija e preferuar e shume njerëzve.

Disa e konsumojnë më shumë disa më pak. Për të gjithë adhuruesit e kafesë ju sjellim edhe benefitet shëndetësore.

 Rrit nivelin e energjisë

Një kafe në mëngjes mund t’ju mbaj zgjuar dhe energjetik për pjesën tjetër të ditës. Kafeina hyn në sistemin e gjakut tuaj dhe transmetohet deri tek truri ku më pas lirohet Dopamina.

Djeg yndyrnat

Hulumtime të ndryshme kanë konstatuar se kafeina rrit metabolizmin tuaj duke djegur yndyrnat në trup.Por ata që pinë kafe për një kohë të gjatë nuk do të përfitojnë nga kjo pasi trupi juaj e njeh kafeinën si një aparat për djegie dhe nuk e lejon atë.

Përmban vitamina të ndryshme

Kafja përmab disa lloj vitaminash të cilat janë të nevojshme për trupin tonë. Disa nga vitaminat të cilat i përmban kafeina janë, Vitamin B2, Vitamin B5, Vitamin B3 etj.

Lufton depresionin

Një hulumtim i bërë në Harvard ka zbuluar se nëse pini çdo ditë nga 4 kafe, niveli i depresionit do të zvogëlohet për 20% tek femrat. 4 kafe në ditë gjithashtu e ulë edhe rrezikun e vetëvrasjeve për 53% sepse thuhet se ato janë të mjaftueshme për të rritur produktivitetin dhe të ju bënë më të lumtur./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *