Një sipërmarrës ka krijuar një paisje për të mësuar njerzit të luajn kitarë

Një sipërmarrës ka krijuar një paisje për të mësuar njerzit të luajn kitarë

Keni pasur një kitarë që mbani në një qosh, dhe nuk jeni shqetësuar për vite të tëra të mësoi të luani. Ky sipërmarrës mund të ketë krijuar zgjidhjen.

Fret Zealot është një pajisje nga sipërmarrësi Shaun Masavage, bashkë-themelues dhe CEO i Edge Tech Labs. Ajo shfaqet në CES kohët e fundit, ku pjesëmarrësit nuk mund të ndihmonin por të tërhiqeshin nga tingujt e një kitarë elektrike dhe dritat shumëngjyrëshe të produktit.

Pajisja është e thjeshtë: një shirit i gjatë dhe i hollë vertikal me një sërë shiritash të vogla horizontale që varen prej saj, afërsisht në formën e një krehëri. Njëra anë është ngjitëse, kështu që mund të mbërthehet në qafën e kitarës tuaj .

Sapo të instalohet dhe të sinkronizohet me një aplikacion, ndodh magjia. Shiritat horizontalë të ndryshëm kanë drita LED me ngjyra të ndryshme që korrespondojnë me gishtat. Nëse jeni fillestar, shkoni në aplikacion dhe zgjidhni progresionet e ndryshme të akordeve që doni të mësoni. Nëse je një pro, zgjedh një nga këngët në bibliotekën e aplikacionit dhe luaj me të.

“Ne duam që njerëzit e çdo niveli të aftësisë të jenë në gjendje të luajnë”, thotë Masavage. Sa i përket niveleve të aftësive, unë do të konsiderohesha fort në pjesën e poshtme të skajit: Instrumenti i fundit që kam luajtur ishte regjistruesi në klasën e tretë. Pra, isha shumë skeptik për testimin e kësaj, veçanërisht duke pasur parasysh se një numër i madh njerëzish po ndaleshin për të parë, sapo dëgjuan ndonjë zë”.

Por sapo kuptova se si të mbaja një kitarë, duke ndjekur tingujt ishte shumë e thjeshtë. Ishte kënaqësi kur dëgjoja një akord të vërtetë të dalë nga një instrument që po luaja. Më pak se pesë minuta më vonë, unë isha i gatshëm të luaja akordet hyrës të “Smoke on the Water” të Deep Purple.

Masavage e ka konceptuar këtë ide para pesë vjetësh dhe fillimi i tij ka krijuar prototipa që nga ajo kohë. Nuk ishte kohët e fundit që teknologjia LED u bë kompakt e mjaftueshme për të krijuar një produkt që mund të kalonte në mes të qafës së kitarës dhe telave pa ndërhyrë në aftësinë e përdoruesit për të luajtur.

Masavage nuk është një lloj muzikant ekspertësh që dëshiron t’i kalojë aftësitë e tij tek të tjerët. Sfondi i tij është në inxhinieri mekanike, dhe ai do të dilte vetëm me kitarë që zotëronte.

“Unë kam luajtur – dobët – për një kohë të gjatë,” thotë Masavage. “Unë fillova të mendoj, se cila është pengesa ime? Një gjë e madhe ishte se nuk ishte e lehtë të ulesha dhe të luaja pa problem”

Prandaj, ideja për Fret Zealot, të quajtur kështu për shirita meltalikë që kalojnë qafën e një kitarë. (vendosen të tërhiqet nga emri origjinal, Fret Zeppelin, për shkaqe të dukshme.) Është një pajisje që kompania pranon është e drejtuar ndaj atyre të një brezi të caktuar që duan të mësojnë se si të luajnë një instrument, por ndoshta nuk duan të investojnë kohën ose paratë për ta bërë këtë.

Aplikacioni i kompanisë aktualisht ka rreth 40 këngë të instaluara, por Masavage thotë se një përditësim brenda disa javësh do të vendosë atë numër rreth 1,000. Përfundimisht, qëllimi i tij është të përfshijë këngë të tëra dhe jo vetëm pjesët e kitarës – një rend i gjatë, pasi që do të bëj marrëveshje licencimi. Fret Zealot do të konkurrojë drejtpërsëdrejti me produkte si FretX, një pajisje LED me 59 $ që i shërben të njëjtit funksion, megjithëse është më themelor në dizajn pasi është vendosur vetëm në katër kokat e para të një kitarë.

Deri më tani, Fret Zealot – i cili zyrtarisht filloi në dhjetor – ka dërguar 1,500 pajisje nga 200 $, dhe 1,000 tjera janë porositur më.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *