Mamatë sipërmarrëse – Revulution Food

Mamatë sipërmarrëse – Revulution Food

Gjithkush e di se sa e vështirë mund të jetë jeta kur drejton një biznes, por kjo është një fushë e tërë e re kur je një sipërmarrës dhe një prind, shkruan Inc, transmeton Bon Zo.

Kirsten Saez Tobey dhe Kristin Groos Richmond janë nënat dhe bashkë-themeluesit e Revolution Foods, një kompani që siguron shkolla me kuzhinë të përbërë, të përballueshme dhe të shëndetshme (pa shurup misri fruktoza, ngjyra artificiale, shije apo ëmbëlsues). Që nga fillimi në vitin 2016, ata kanë punuar me 1,500 shkolla në të gjithë vendin për të shërbyer më shumë se 2 milionë vakte çdo javë. Në 2013, u prezantua Revit Foods Meal Kits, duke sjellë një linjë kits të markës në më shumë se 4,000 dyqane (përfshirë Targetin, Whole Foods dhe Amazon).

Revolution Foods thotë se planifikon të jetë një kompani me vlerë mbi 150 milionë dollarë deri në fund të vitit 2018 dhe nuk ka dyshim se aftësitë e produktivitetit në punë do të jenë thelbësore për ta bërë këtë. Por si Saez Tobey dhe Groos Richmond pajtohen se, si prindër, cilësia e kohës së shpenzuar është po aq e rëndësishme.

Ka  kohë dhe vend për gjithçka

“Produktiviteti do të thotë më shumë se kontrollimi i gjërave nga lista e detyrave”, thotë Groos Richmond. “Për pjesën më të madhe, kjo do të thotë të përqendrohesh në qëllimet strategjike të kompanisë në një kuptim parësor në baza ditore, dhe pastaj të dish se kur ta mbyllësh atë”.

Por mbajtja e një orari dhe prioritizimi i detyrave të rëndësishme – qoftë ajo që po ushtron apo punon në projekte afatgjata – paraprakisht janë ende përbërës kyç për një ditë të suksesshme. “E shikoj kalendarin tim një ose dy javë para kohe dhe them, ‘Do të bllokoj këto dy orë dhe do të punoj në atë projekt’ – dhe me të vërtetë bëjmë atë”, thotë Saez Tobey.

Vendosja e frenave në biznes

Groos Richmond, i cili maksimizon kohën e saj aq shumë sa që ajo punon në shtëpinë e saj të udhëtimit, ka një rregull që të ndalojë punën sapo të kalojë urën – 10 minuta nga shtëpia e saj. Kjo është kur ajo përfundon një telefonatë, mbyll kompjuterin e saj dhe nganjëherë mediton.

“Kur të kthehem në shtëpi, dua të jem jashtëzakonisht e pranishme për familjen time”, thotë ajo. “Duhet të krijosh një hapësirë ​​të vogël mes kohës kur del nga një mendim shumë i shpejtë dhe në një hapësirë ​​ku duhet të jesh i pranishëm dhe i zhytur në mendime”.

Çështje të shëndetshme

Groos Richmond fillon mëngjesin e saj në 5 A.M., dhe shpenzon një orë (nga 6 në 7 A.M.) duke punuar jashtë. Mangësia e saj e tanishme po rrotullohet. “Kur unë jam jashtë rutinës time [ushtrim], unë mund të them që unë jam jashtë lojës time,” thotë ajo. “Në të vërtetë më bën të ndihem mirë që jam  vetë-edukuese në këtë mënyrë”.

Ka kuptim që Groos Richmond t’i japë përparësi zakoneve të shëndetshme. Mbi të gjitha, misioni i saj sipërmarrës është të promovojë shprehitë e mençura të ngrënies në mesin e fëmijëve – dhe kjo është vetëm ajo lloj mentaliteti që karburantizon kompaninë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *