Martesë në ajër! Çifti që kurorëzohet në avion!

Martesë në ajër! Çifti që kurorëzohet në avion!

Papa Françesku duke udhëtuar mbrenda dy qyteteve të Chile ka martuar një çift, transmeton Bon Zo

Çifti Paula Podest Ruiz, 39 vjeç dhe Carlos Ciuffardi Elorriga, 41 vjeç, ishin martuar më herët në një ceremoni civile, por i kërkuan papës të bekonte martesën e tyre.

Papa ju ka propozuar kryenin një ceremoni të shkurtër, në fluturimin e tij të shkurtër nga Santiago në qytetin Iquique në Chile – in verior. E më pas, ai drejtoi një ceremoni martese katolike për çiftin, duke marrë si dëshmitar pronarin e kompanisë ajrore që zotëronte avionin.

Një nga kardinalët që e shoqëronte atë, i siguroi një dokument fetar martese, të shkruar me dorë, në një fletë të vetme letre, që u nënshkrua nga nusja, dhëndri dhe dëshmitari. Avioni ishte vënë në dispozicion të papës nga kompania ajrore më e madhe në Amerikën Latine, Latam, dhe udhëtimi ishte pjesë e turit të atit të shenjtë në Chile./bonzo.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *